versiune pentru tiparire Peninsula Sinai - Israel- avion

Pret incepand cu 740 euro/pers €

 

Peninsula Sinai - Israel

Informatii

Taba – Marea Moarta – Manastirea Sf. Sava – Bethleem – Ierusalim, Muntele Maslinilor, Muntele Sion, Via Dolorosa – Nazareth – Capernaum – Muntele Tabor – Manastirea Sf. Ecaterina

Ziua 1. Bucuresti – Sharm El-Sheikh – Taba

Intilnire in Aeroportul Bucuresti OTOPENI la ora 05.00 pentru zbor Bucuresti- Sharm El-Sheikh cu compania Blue Air. Decolare la ora 07.00 din Bucuresti cu destinatia Sharm El-Sheikh, sosire la ora 09.15 pe aeroportul din Sharm El-Sheikh. Dupa formalitatile vamale ne indreptam catre Taba. Dupa amiaza timp liber. Cazare si cina in Taba.

Ziua 2. Taba – Marea Moarta – Ierihon

Dupa micul dejun ne indraptam catre cel mai jos punct de pe fata pamantul, Marea Moarta. Facem unpopas la Marea Moarta - cel mai scazut punct de pe Terra la -400 metri sub nivelul marii, unde daca temperatura permite putem face baie in apa cu cel mai mare grad de salinitatea din lume. Oprire pentru servirea optionala a pranzului cu posibilitatea de a achizitiona renumitele produse cosmetice israelieneAhava pe baza de saruri din Marea Moarta. Spre seara vom vizita Manastirea Sfantul Gherasim din apropiere de raul Iordan. Plecare spre Ierihon, orasul cu cea mai veche istorie din lume, de unde vom avea privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Vizita la Asezamantul Romanesc de la Ierihon. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 3. Ierusalim, Muntele Maslinilor, Muntele Sion

Dupa micul dejun vom merge in Ierusalim, numit si Orasul Pacii, pe Muntele Maslinilor, unde ne vom vizita:Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce aminteste de Inaltarea Domnului la cer si unde avem prilejul de a vedea si locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf. Ioan Botezatorul, Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit traditiei Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca „Tatal nostru”), Manastirea „Dominus Flevit” („Domnul a plans”) zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocainta a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans si soarta pe care o va avea Ierusalimul, Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins, Biserica Mormantul Maicii Domnului unde vom cobora cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata. Vom intra in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan. Parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc.). Dupa aceea vom merge pe Muntele Sion unde sunt Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul „Cina cea de Taina” (locul primei biserici crestine din lume) si Mormantul Sfantului Prooroc si Psalmist David. Vizita in zona evreiasca a Sfintei Cetati la Zidul Plangerii. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 4. Muntele Tabor – Nazareth – Muntele Fericirilor – Capernaum

Mic dejun. Vom merge catre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la Fata a Domnului; in biserica greco-ortodoxa se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Dupa aceea ne deplasam catre Nazareth, cel mai populat oras arab din Israel; este descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil, ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria si aflat in apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictata de fratii Morosanu in 1977, apoi vom merge catre Biserica Catolica Buna-Vestire in incinta careia se afla casa parintilor Fecioarei Maria. Ne deplasam catre Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica ce fost construita pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a tinut predica despre fericiri. Muntele se inalta la 175 m deasupra nivelului Marii Galileii, dar totodata este la 35m. sub nivelul Marii Mediterane. Dupa aceea vom merge catre Capernaum, orasul cel mai iubit de catre Mantuitorul si unde a savarsit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea ruinele Sinagogii si a casei unde a fost vindecata soacra Sf. Petru. Optional in acesta zi ne putem relaxa cu o croaziera pe Marea Galilei asa cum era pe vremea Mantuitorului. Cazare si cina in Bethleem.

Ziua 5. Hozeva – Ierusalim, Via Dolorosa (Drumul Crucii)

Mic dejun. Deplasare catre Hozeva unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe, locul unde a trait ultima parte a vietii sale Sf. Ioan Iacob Romanul si unde sunt sfintele sale moastele. Ne indreptam apoi catre Ierusalim si vom intra in Cetatea Sfanta pe poarta Sf. Stefan si parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Cazare si cina in Bethleem.

Ziua 6. Biserica Nasterii Domnului din Bethleem – St. Catherine

Dupa micul dejun ne vom indrepta catre Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului din Bethleem, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de Maicii Domnului numita “Betleemita” sau “Aparatoarea Bethleemului”); de aici la proximativ 500m se afla Grota Laptelui, unde potrivit traditiei era adapostita Maica Domnului cu Pruncul, in noaptea in care Dreptul Iosif a primit porunca de la inger sa paraseasca Betleemul si sa fuga in Egipt. Vom continua ziua cu drumul prin desert spre Egipt. Vom ajunge in St. Catherine. Cazare si cina in St. Catherine.

Ziua 7. Muntele Sinai – Manastirea Sf. Ecaterina – Sharm El Sheikh

Dimineata in jurul orei 01.00 se va urca pe Muntele Sinai - locul in care Moise a primit Tablele Legii.Urcarea este optionala. Cine nu doreste sau nu poate depune efort fizic ramane cazat in camera. Micul dejun. Se viziteaza Manastirea greco – ortodoxa Sf. Ecaterina – cea mai veche manastire ortodoxa din lume in care a vietuit Sf. Ioan Scararul si Sf. Nil, Filotei, Anastasie, Grigore si in care se gasesc moastele Sfintei Mucenite Ecaterina. Tot aici gasim si gropnita cu moastele Sf. Stefan Sinaitul, Paraclisul Sfantului Prooroc Moise, muzeul manastirii – cu o importanta colectie de icoane vechi de o deosebita valoare.Plecam spre Sharm El Sheikh. Cazare si cina in Sharm El Sheikh.

Ziua 8. Sharm El Sheikh – Bucuresti

Mic dejun, Deplasare catre aeroport din Sharm El-Sheikh pentru formalitatile vamale si imbarcare pentru zborul de Romania. Decolare din Sharm El-Sheikh la ora 10.00, sosire in Bucuresti la ora 15.45.

Poate te intereseaza si

BONUS

NOU! Pachet asigurari inclus: asigurare medicala, asigurare storno, asigurare de bagaj, pentru  posesorii cardului PELLERIN  

REDUCERI SI SUPLIMENTE

• supliment de single 200 €

• reducere pentru copii 6-12 ani: 30 €

 

ALTE INFORMATII

R • Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.

• Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

• Compania aeriana  isi rezerva dreptul de a modifica orarul de zbor.

• Bagaje: bagajul de cala (1 buc.) max. 23 kg/pers., bagajul de mana max. 10 kg/pers. (fara lichide, cosmetice, obiecte taioase sau ascutite)  

• Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

EZERVA ACUM

SERVICII INCLUSE

• transport cu avionul Bucuresti – Sharm El Sheikh – Bucuresti

• transport cu autocar cu aer conditionat, conform programului

• 7 nopti de cazare la hoteluri de 3* si 4* (clasificare locala)

• masa in regim demipensiune

• taxe de intrari la obiective

• taxele de frontiera intre cele 2 tari

• ghizi locali vorbitori de limba romana

• preot insotitor

SERVICII NEINCLUSE

• croaziera optionala pe Marea Galileii

• taxiul pe Muntele Tabor (aproximativ 5 euro/persoana)

• taxiul la Manastirea Sf. Sava (aproximativ 5 euro/persoana)

• mesele de pranz

• tips & porter in valoare de 2 euro de pers. pe zi (se achita obligatoriu catre ghidul local, in prima zi din fiecare tara, in functie de numarul de zile petrecute in tara respectiva)

• taxe si cheltuieli personale

 

TARIFE:

            Plecare/Intoarcere Nopti   Camera                Masa                                 Pret 

09.04.2016 - 16.04.2016      7      Standard    Halfboard/demipensiune     740,00 € /PERS

14.05.2016 - 21.05.2016     7      Standard    Halfboard/demipensiune     740,00 €/PERS