versiune pentru tiparire ROMA SI TOSCANA DE PASTELE CATOLIC

Pret incepand cu 349 euro/pers €

 

ROMA SI TOSCANA DE PASTELE CATOLIC          

       Ljubljana-Trieste-Florenta-Pisa-San Gimignano-Roma-Orvieto-Assisi-Ravenna-Padova                                           

 

 

Ziua 1. Plecare din Cluj la orele 02:00 din Oradea la orele 05:00 pe ruta Cluj-Oradea-Padova ~ 1100 km.   Popas in Ljubljana, capitala Sloveniei – Podul cu Dragoni, Podul Triplu, Catedrala si Primaria – plimbare ghidata si timp liber. Ne continuam drumul spre Italia, sosire la Trieste,  tur panoramic – portul industrial si cel de yachturi, Piazza del Unita, Canal Grande, etc. Cazare zona Padova.

Ziua 2. Pornire spre faimoasa capitala a Toscanei, Florenta, vizitam Piazza dei Lanzi cu Palazzo Vechhio, Galeriile Uffizi (vizita e posibila doar cu rezervare, plata la inscriere), Biserica Santa Croce si Catedrala Santa Maria dei Fiori, cu Baptisteriul si Clopotnita lui Giotto. Cazare zona Pisa. (Padova-Florenta-Pisa~300 km)

Ziua 3. Incepem ziua, vizitand Pisa, Campo dei Miracoli cu Catedrala, Baptisteriul si Turnul Inclinat, admirabila greseala arhitecturala medievala. Ne continuam drumul spre San Gimignano, adorabilul orasel medieval, numit si Manhattanul Evului Mediu pentru turnurile sale inegale. Toscana este vestita si pentru faimoasele vinuri ale sale, din care putem degusta din belsug la San Gimignano. Cazare zona Roma, 3 nopti. (Pisa-San Gimignano-Roma~350 km)

Ziua 4. Incepem vizita Romei, Orasul Etern: Catedrala Sf Petru, Muzeele Vaticanului cu Capela Sixtina, Castel San Angelo (exterior). Urmeaza Piata Navona, Panteonul, Fontana di Trevi si Piazza di Spagna cu Scarile Spaniole. (Atentie! Pentru o circulatie mai rapida folosim metroul si ne deplasam pe jos, deoarece obiectivele turistice au distante relativ mici intre ele).

Ziua 5. Continuam vizita Orasului Etern cu Bisericile San Pietro in Vincoli, Santa Maria Maggiore, Colosseum si Forul Roman, Forurile Imperiale. Timp liber. Cazare. Seara, optional, participare la Slujba de Inviere in Piata Sf. Petru.

Ziua 6. Continuam vizita Romei cu Via Appia Antica, cu Catacombele, locul de inmormantare a primilor martiri crestini. Ne indreptam spre Orvieto, oras-fortificatie din cele mai vechi timpuri, in Evul Mediu, fortificatie papala – Fantana Sf. Patrick, Catedrala, Palatul Papilor (azi muzeu), etc. Cazare zona Perugia. (Roma-Perugia~200 km).

Ziua 7. Vizitam Assisi, orasul Sfantului Francisc – Bazilica cu frescele lui Giotto, timp liber in orasul medieval, unde pare ca timpul s-a oprit; ne continuam drumul spre  Ravenna, capitala temporara a Imperiului Roman, cu vestigiile paleo-crestine – mozaicurile din Bazilica San Vitale, Mauzoleul Galla Placidia, etc, mozaicuri de 1500 ani, pe care Dante le numeste „sinfonia culorilor”. Cazare zona Padova. (Assisi-Padova~360 km).

Ziua 8. Dupa mic dejun, vizitam Padova, Biserica Santa Giustina cu moastele Sf. Luca si Basilica Sf Anton, cu moastele tamaduitoare ale sfantului si cu operele de arta ale lui Donatello, Tiziano Aspetti, etc., Piata Prato della Vale, una dintre cele mai mari piete publice din Europa. Pornim spre casa cu popasuri tehnice pe drum (Padova-Cluj~1100 km). Sosire in tara seara tarziu/noaptea.

Data de plecare

Tarif standard

 in camera dubla (avans 30%)

Tarif Early Booking

>31.01.16 (avans 50%)

Tarif Early Booking

>31.12.15 (avans 50%)

22.03.2016

379 euro

365 euro

349 euro

Reducere al treilea adult in camera: 20 euro;

Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 30 euro

Supliment camera single: 120 euro

Tarifele au fost calculate la grup de minim 40 turisti  Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 30 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.

Tariful include:

- 7 nopti cazare la hoteluri 3-4*, cu mic dejun, 3 nopti zona Roma, 1 noapte zona Pisa, 1 noapte zona Peruggia, 2 nopti zona Padova

- ghid însotitor din partea agentiei

- transport cu autocar modern, climatizat 3*, taxele de parcare si de autostrada

Tariful nu include:

- intrarile la obiectivele turistice: Florenta: Galeriile Uffizi: ~20 euro (cu taxe de rezervare, numar de locuri limitate, se achita la inscriere! Atentie, nu se gasesc bilete disponibile cu 2-3 saptamani inainte de vizite), Basilica Santa Croce: 6 euro; Roma: Muzeele Vaticanului~16 euro, Catacombele~9 euro, bilete de transport în comun în Roma~4 euro x 2 zile, Orvieto: 17 euro (abonament pt intrari multiple), Ravenna: 10 euro (abonament pt intrari multiple); Precizare: taxele de intrare sunt orientative, ele se pot modifica in cursul anului; unele obiective pot sa isi modifice orarul de functionare sau sa inchida in perioada sarbatorilor fara a anunta in prealabil. Ne rezervam dreptul de a modifica ordinea sau continutul programului.

- taxe ghizi locali, acolo unde grupul solicita sau este absolut necesar;

- taxele de intrare in orasele din Italia pentru autocar (pentru a evita aceste taxe si pentru o circulatie mai rapida si mai eficienta, la Roma, folosim metroul, obiectivele se afla la distante relativ mici intre ele, astfel vizita Romei se realizeaza pietonal). Assisi~3 euro/persoana; Florenta~11euro/persoana, Pisa~4 euro/persoana, San Gimignano~4 euro/persoana

- asigurarea storno si asigurarea medicala (optional)

- taxele de statiune – acolo unde se percep ; zona Roma, 2 euro/zi/persoana, platibili la fata locului (taxele pot fi modificate sau introduse in localitati in cursul anului de catre autoritatile locale)

- taxa de rezervare a unui loc preferential în autocar: 5 euro/persoana (optional) (mentionam ca locurile în autocar se distribuie în ordinea înscrierilor si se comunica de catre personal la urcare în autocar; prioritate au cei care la inscriere isi rezerva locul; nu acceptam cereri pentru loc preferential ulterior inscrierii)

In cazul circuitelor unde grupul este format din grup cu avionul si grup cu autocarul, agentia isi rezerva dreptul de a modifica programul intregului grup in functie de schimbarea orarului de zbor. Agentia nu isi asuma raspunderea pentru eventualele intarzieri sau schimbari in programul excursiei datorita modificarii orarului de zbor sau in cazul modificarii programului de Pasti la Vatican. Agentia îsi rezerva dreptul de a modifica ordinea sau continutul programelor în cazul în care acest lucru este absolut necesar.

 

Ora de imbarcare

Orasul de imbarcare

Locul de imbarcare

Tarif

05:00

Oradea

Parcarea Vulturul Negru

0

02:00

Cluj-Napoca

Bila Manastur

Gratuit

01:20

Turda

Teatru, Bld Matei Basarab

15 euro

00:00

Tg. Mures

OMV, Str. Gh. Doja

15 euro

(-1 zi) 23:00

Reghin

Petrom, Str. Iernuteni

20 euro

(-1 zi) 21:00

Odorheiu Secuiesc

Piata Marton Aron

25 euro

(-1 zi) 20:30

Miercurea Ciuc

Rompetrol, Str. Harghitei

25 euro

(-1 zi) 21:00

Brasov

Petrom, Bld. Grivitei

25 euro

(-1 zi) 23:30

Bistrita

Petrom, iesire spre Viisoara

20 euro

00:40

Dej

OMV, Str. Valcele

15 euro

01:00

Gherla

Petrom, Str. Clujului

15 euro

(-1 zi) 23:00

Sighisoara

Penny Market, Str. Tarnavei

20 euro

(-1 zi) 23:00

Sibiu

Parcarea Metro,Sos. Alba Iulia

20 euro

(-1 zi) 23:30

Sebes

Parcarea Lidl, Str. Augustin Bena

20 euro

00:00

Alba Iulia

MOL, Str. Al. Ioan Cuza

20 euro

(-1 zi) 23:00

Deva

Bila, langa Gara

20 euro

01:30

Baia Mare

OMV, Bld Independentei

20 euro

02:30

Satu Mare

MOL, Drumul Careiului

20 euro

03:00

Carei

MOL, Bld. 25 Decembrie

15 euro

02:30

Zalau

MOL, Bld Mihai Viteazu

15 euro

02:40

Arad

OMV Centura, Calea Zimandului

15 euro

02:00

Timisoara

Parcarea Real, Calea Aradului

20 euro

Tariful transferului este valabil pentru dus si intors, si se realizeaza la minim 4 turisti/traseu; numarul locurilor sunt limitate in functie de marimea mijloacelor de transport (4, 8, 15, 19, 48 locuri)